Watertoren Vlissingen

Prettige wenteltrap


Prettige wenteltrap

Vanaf de 4e etage kunt u met een mooie wenteltrap de ruimte onder het watervat (300.000 liter) bereiken of via het bordes om het watervat heen lopen - Door de omliggende ramen heeft u vrij uitzicht over de omgeving - de stad en zelfs al een stukje zee - U kunt ook in het voormalige vat komen - U ervaart dan pas echt hoeveel water er ooit in het vat opgeslagen is - In het midden van het watervat is een prettige wenteltrap waarmee u de toren van watertoren beklimt - Op grote hoogte geniet u zittend en relaxend onder de markante kap met een ingewikkelde spantconstructie van authentiek houtvakwerk - Dit is feitelijk al een beleving op zich. De dakkapellen bieden ook hier oneindige vergezichten - Het absolute en letterlijke hoogtepunt van de watertoren is natuurlijk de uitkijktoren - onder het kroontje van de toren op zo’n 36 meter hoogte - Het adembenemende uitzicht in alle 4 windstreken reikt hier tot ver over het eiland en over zee